December 8-tól lehet regisztrálni az 5-11 éveseket koronavírus elleni oltásra

járvány
2021 december 03., 10:59
comments 2

December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik a Pfizer 5-11 éveseknek szánt vakcinája Magyarországra, időpontot pedig már december 8-tól lehet online foglalni az oltásra – írja a hvg.hu egy a házi gyerekorvosoknak kiküldött levél alapján.

A gyerekek ugyanúgy kórházi oltópontokon kaphatják majd meg az oltást, de lehetőségük lesz a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is megkapni a Pfizer vakcináját. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A hvg.hu szerint a gyerekorvosknak előzetesen fel kell mérniük, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni a szülők, erre pedig öt napjuk van, mert a felmérés visszaküldésének határideje december 7.

Az Európai Gyógyszerügynökség november 25-én engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását az Európai Unióban. Ehhez új szállítmányok érkeznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.