Koltay András lett a médiahatóság új elnöke

Média
2021 december 03., 12:00
comments 1

Áder János köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének pénteken. Áder Orbán Viktor javaslatára december 4-étől kilenc évre nevezte ki az NMHH új elnökét. A köztársasági elnök a Sándor-palotában tartott eseményen átadta a kinevezésről szóló dokumentumot Koltay Andrásnak. Az NMHH új elnöke esküt tett, majd azt aláírásával megerősítette.

Áder János a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének nevezi ki Koltay Andrást
photo_camera Áder János a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének nevezi ki Koltay Andrást Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az NMHH előző vezetője, Karas Monika október 15-én bejelentette lemondását, amivel lehetőséget teremtett a kormánytöbbségnek, hogy a 2022-es választások eredményétől függetlenül újabb kilenc évig megbízható Fidesz-kádert bízzon meg a hivatal vezetésével. Egyébként pedig szétbombázott médiavilágot hagyott maga után.

Koltay András a NKE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. 2010 októberétől 2019-ig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja volt. Főszerkesztője a Iustum Aequum Salutare jogtudományi folyóiratnak, míg felelős szerkesztőként jegyzi az In Medias Res, a sajtószabadsággal és a médiaszabályozással foglalkozó tudományos folyóiratot. 2018 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.