Koltay András lett a médiahatóság új elnöke

Média
2021 december 03., 12:00
comments 1

Áder János köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének pénteken. Áder Orbán Viktor javaslatára december 4-étől kilenc évre nevezte ki az NMHH új elnökét. A köztársasági elnök a Sándor-palotában tartott eseményen átadta a kinevezésről szóló dokumentumot Koltay Andrásnak. Az NMHH új elnöke esküt tett, majd azt aláírásával megerősítette.

photo_camera Áder János a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének nevezi ki Koltay Andrást Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az NMHH előző vezetője, Karas Monika október 15-én bejelentette lemondását, amivel lehetőséget teremtett a kormánytöbbségnek, hogy a 2022-es választások eredményétől függetlenül újabb kilenc évig megbízható Fidesz-kádert bízzon meg a hivatal vezetésével. Egyébként pedig szétbombázott médiavilágot hagyott maga után.

Koltay András a NKE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. 2010 októberétől 2019-ig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja volt. Főszerkesztője a Iustum Aequum Salutare jogtudományi folyóiratnak, míg felelős szerkesztőként jegyzi az In Medias Res, a sajtószabadsággal és a médiaszabályozással foglalkozó tudományos folyóiratot. 2018 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt