Mindenkinek olyan szomszédot kívánok, mint amilyen annak a skót néninek van, aki 50 éve elvesztette a jegygyűrűjét a krumpliföldön

ÉLET
2021 december 03., 15:53
comments 3

A 86 éves Peggy MacSween Benbecula szigetén lakik, a Skócia legészakibb csücskétől is északnyugatra húzódó Külső-Hebridák szigetcsoportjának egyik tagján.

Az idős hölgy környékbeliekkel trécselve nemrég elmesélte, hogy 50 évvel ezelőtt krumpliszedés közben elvesztette a jegygyűrűjét az akkori földjükön.

Több sem kellett Donald MacPhee szomszédnak,

aki pár éve beleszeretett a fémkeresőzés hobbijába: fogta a készülékét, és megkereste Peggy MacSween egykori krumpliföldjét, ami időközben népszerű szabadtéri tengerbámuló-piázgató hellyé vált. Ötezer négyzetméteres, vagyis fél focipálya méretű rétet kell elképzelni. De MacPhee-t ez sem tántorította el.

Sőt az sem, hogy mivel, mint említettem, népszerű piálóhelyről van szó, a föld alatt rengeteg gyűrű hevert. Nem jegy-, hanem sörösdoboz-nyitó gyűrű. De annyi, hogy MacPhee perceken belül csipogást hallott, majd rövid, de izgatott ásás után talált egy ilyen alumíniumgyűrűt. Rövidesen megint jelzett a készülék, a férfi megint ásott, majd újabb szemetet talált. És ez megismétlődött összesen 90 alkalommal. Miközben ilyen kincsek kerültek elő a föld alól:

De MacPhee makacs ember, és ha már egyszer elhatározta, hogy segít a néninek megtalálni a gyűrűt, nem adta fel könnyen. Így 3 napon át fülelt és ásott. Aztán a végén megtalálta a tőzegben. Íme:

Letisztogatta,

aztán fogta magát, odahajtott Peggy MacSween házához, becsöngetett és annyit mondott, hogy “Mutatok valamit”, azzal elővette a gyűrűt. “Nem hittem volna, hogy valaha látom még” - mondta MacSween kissé feleslegesen, de annál boldogabban.

(via Facebook, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.