Karácsony vezeti a Párbeszéd választási jelöltlistáját, de nem ül át a parlamentbe

POLITIKA
2021 december 04., 14:55
comments 1
Karácsony Gergely és a Párbeszéd jelöltjei a párt jelöltállító gyűlésén
photo_camera Karácsony Gergely és a Párbeszéd jelöltjei a párt jelöltállító gyűlésén Fotó: párbeszéd sajtó

Szombaton kongresszust tartott a Párbeszéd és a párt tagsága döntött a 2022-es országgyűlési választáson induló jelöltekről is.

A listát Karácsony Gergely főpolgármester vezeti, aki azonban elmondta a kongresszuson, hogy nem tervez átülni a parlamentbe, marad főpolgármester, így listavezetői pozíciója inkább szimbolikus.

Elhangzott Karácsony részéről, hogy a párt elkötelezett Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az egységes ellenzék politikája mellett, pártjuk célja pedig a zöldpolitika megvalósítása mellett a jogállamiság helyreállítását, a korrupció felszámolása, az elszámoltatás, és az igazságos és szolidáris Magyarország felépítése.

A választási jelöltlistája sorrendje a következő:

1. Karácsony Gergely
2. Szabó Rebeka
3. Kocsis-Cake Olivio
4. Berki Sándor
5. Jakál Adrienn
6. Béres András
7. Szabó Zsolt
8. Szabó Tímea
9. V. Naszályi Márta
10. Barabás Richárd
11. Temesvári Szilvia
12. Erőss Gábor
13. Varga Attila
14. Major Petra
15. Dorosz Dávid

Az egységes ellenzék előválasztásán győztes egyéni Párbeszéd-jelöltek: Szabó Tímea (Budapest 10), Tordai Bence (Budapest 4), Jámbor András (Budapest 6), Dorosz Dávid (Pest 5), Gér Mihály (Pest 10), Mellár Tamás (Baranya 1).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.