Koronavírus-számok Magyarországon 1/21/2022
Elhunytak + 65 Σ 40 822
Kórházban + 1 Σ 2 674
Fertőzöttek + 15 957 Σ 1 401 457
Tesztek + 49 275 Σ 9 661 929
Oltottak + 4 042 Σ 6 329 185
A legújabb trendek

WHO: eddig egyetlen regisztrált omikronos halálesetről sem tudni

2021 december 4., szombat 9:32
17

Az omikron gyorsan terjed a világban, de eddig egyetlen igazolt halálos áldozatról sem tudunk - jelentette az Egészségügyi Világszervezet. A WHO ismételten felhívta a figyelmet, hogy hetekbe telhet, mire felmérik, mennyire fertőző a koronavírus új variánsa, illetve hogy mennyire súlyos megbetegedéseket okot, mennyire hatékonyak ellene a vakcinák és a kezelések.

A dél-afrikai előzetes vizsgálatok szerint akár háromszor akkora lehet az újrafertőződés aránya, mint a Deltánál. Az omikront először detektáló országban meredeken nőttek az esetszámok az utóbbi időben, már 3 milliónál járnak. Eddig 38 országban bukkant fel az új variáns.

A Vöröskereszt vezetője szerint az omikron a végső bizonyíték, milyen veszélyekkel jár az oltások egyenlőtlen elosztása a világban. A gazdag, jól átoltott országok így kénytelenek szembenézni a perifériákon kialakuló új variánsok egészségügyi és gazdasági hatásaival. „Annyit kellett volna tenni, hogy a fejlett nyugati országok vezetői és a vakcinákat gyártó cégek betartják azokat az ígéreteiket, amelyeket már az első vakcinák engedélyezése előtt tettek, vagyis hogy nem harácsolják majd össze az oltóanyagokat, hanem tesznek róla, hogy a szegényebb országoknak is jusson elég” - írtuk korábbi cikkünkben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt