A kormány végképp ellehetetlenítené, hogy sztrájkoljanak a légiirányítók

2021 december 5., vasárnap 13:00
9

A légiirányításban dolgozók érdekképviselete szerint a kormány tovább szigorítaná a légiforgalmat irányító dolgozók szervezkedési és érdekérvényesítő lehetőségeit - írja a 24.hu. Székely Tamás, Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke vasárnap közleményben azt írta, hogy egy új törvényjavaslat teljesen ellehetetleníti a légiirányításban dolgozók jogát a sztrájkhoz, mivel olyan feltételeket ír elő, amelyeket nem lehet teljesíteni a teljes szolgáltatási kötelezettség ellátása nélkül. Tehát elégséges szolgáltatásnak tulajdonképpen a teljes üzem felelne meg, így hiába akarnak sztrájkolni a dolgozók.

Nyáron, amikor kiderült, hogy határozatlan idejű munkabeszüntetésre készülnek a ferihegyi légi irányítók, aznap estére megjelent a Magyar Közlönyben két, Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet, melyek a veszélyhelyzetre hivatkozva lehetetlenné teszik a sztrájkot a légiforgalmi szolgálatoknál.

A szakszervezet bírósághoz és az Alkotmánybírósághoz is fordult korábban a sztrájk ellehetetlenítésével kapcsolatban, de beadványukról még nem született döntés.

Fotó: BUGRAT DAVIT / HEMIS.FR/Hemis via AFP


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt