Katonai teherautó hajtott a tüntetők közé Mianmarban

külföld
2021 december 05., 16:16

Több ember megsérült, amikor egy mianmari tüntetésen belehajtott egy katoni jármű a tömegbe Yangong városában, írja a BBC.

Szemtanúk beszámolói szerint a katonák ezután tüzet nyitottak a menekülő tüntetőkre, másokat pedig megvertek. A februári puccs óta körülbelül 1200 embert ölt meg a hadsereg a tüntetéseken.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Mivel a hadsereg már eddig is erőszakosan lépett fel a tünetőkkel szemben, ezért a mianmariak inkább kisebb tüntetéseket tartanak, ezért volt három is vasárnap Yangon városában. Szemtanúk szerint az egyik tüntetésen mindössze pár perccel a demonstráció kezdete után hajtott a katonai teherautó az emberek közé.

„Elütött egy teherautó, leestem elé. Egy katona megvert a puskájával, de én védekeztem, és visszalöktem. Mire ő azonnal rám lőtt, de szerencsére sikerült elfutnom” – nyilatkozta egy tüntető a Reuters hírügynökségnek.

A puccsal hatalomra jutott mianmari kormány nem kommentálta az incidenst.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.