Katonai teherautó hajtott a tüntetők közé Mianmarban

külföld
2021 december 5., 16:16

Több ember megsérült, amikor egy mianmari tüntetésen belehajtott egy katoni jármű a tömegbe Yangong városában, írja a BBC.

Szemtanúk beszámolói szerint a katonák ezután tüzet nyitottak a menekülő tüntetőkre, másokat pedig megvertek. A februári puccs óta körülbelül 1200 embert ölt meg a hadsereg a tüntetéseken.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Mivel a hadsereg már eddig is erőszakosan lépett fel a tünetőkkel szemben, ezért a mianmariak inkább kisebb tüntetéseket tartanak, ezért volt három is vasárnap Yangon városában. Szemtanúk szerint az egyik tüntetésen mindössze pár perccel a demonstráció kezdete után hajtott a katonai teherautó az emberek közé.

„Elütött egy teherautó, leestem elé. Egy katona megvert a puskájával, de én védekeztem, és visszalöktem. Mire ő azonnal rám lőtt, de szerencsére sikerült elfutnom” – nyilatkozta egy tüntető a Reuters hírügynökségnek.

A puccsal hatalomra jutott mianmari kormány nem kommentálta az incidenst.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt