Könnygázzal és vízágyúval kellett oszlatni a tüntetőket Brüsszelben

külföld
2021 december 5., 17:24
comments 5

A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatta a járványügyi korlátozások ellen tüntetőket Brüsszelben, miután azok macskaköveket és tűzijátékokat kezdtek dobálni rájuk.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Nagyjából néhány ezer tüntető vonult békésen vasárnp a belga főváros központjában az Európai Unió intézményeinek székhelyéig, ahol a tüntetés véget ért. De aztán megjelent egy fekete kapucnis emberekből álló csoport, akik „szabadságot” skandálva dobálni kezdték a rendőröket.

photo_camera Fotó: PAUL-HENRY VERLOOY/Belga via AFP

A demonstrálók egy októberben meghozott járványügyi szabály ellen tiltakoztak, miszerint csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a bárokba és éttermekbe. A tüntetők azonban ezt diszkriminációnak tartják. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt