Nyolc hókotró hibásodott meg az éjszaka műszakban Budapesten

2021 december 5., vasárnap 9:13
3

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek sózták az utakat. Az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből azonban nyolc meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben - közölte a cég. Jelenleg is 73 téli munkagéppel dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén.

Az FKF azt is közölte, hogy a Társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan - az elmúlt 10 év során mintegy 20%-kal – csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70% körüli.

Fotó: FKF

Az FKF egyúttal kéri a lakosságot, hogy a jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesítse előnyben saját gépjármű használata helyett. Emellett arra figyelmeztetik a Budapesten gépjárművel közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak. Azt is kérik, hogy fokozottan figyeljenek oda a szabályos parkolásra - különösen a szűkebb útszakaszokon -, ugyanis az úttestre belógó járművek jelentősen nehezítik a munkavégzést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt