Nem nagyon kérnek a kötelező oltásból a budapesti kerületek

járvány
2021 december 06., 05:33

Továbbra is két budapesti kerületről, a XII.-ről és a XVI.-ról tudjuk biztosan, hogy előírja a koronavírus elleni oltást a bölcsődei és óvodai dolgozók számára, írja a 24.hu.

Mindkét városrésznek fideszes polgármestere van, de ez önmagában semmit sem jelent, hiszen Csepelen például a magas átoltottságra hivatkozva nem teszik kötelezővé. Ugyanígy döntöttek Kőbányán és a Belvárosban is.

photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Nem lesz kötelező oltás az ellenzéki vezetésű Józsefvárosban, Ferencvárosban, a XIII. kerületben, Óbudán, Újbudán, a II. kerületben, Erzsébetvárosban, Terézvárosban, Kispesten, a XVIII. kerületben és Újpesten sem. A legtöbben szintén a magas átoltottsággal indokolták a döntést, bár Újbudát és a II. kerületet leszámítva legfeljebb összesítve tették közzé az önkormányzati intézmények adatait. Kispesten nem is készült ilyen felmérés.

A kormány novemberben tette lehetővé a munkáltatók, így az önkormányzatok számára is, hogy kötelezővé tegyék az oltást dolgozóik körében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.