Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Nem nagyon kérnek a kötelező oltásból a budapesti kerületek

2021 december 6., hétfő 5:33

Továbbra is két budapesti kerületről, a XII.-ről és a XVI.-ról tudjuk biztosan, hogy előírja a koronavírus elleni oltást a bölcsődei és óvodai dolgozók számára, írja a 24.hu.

Mindkét városrésznek fideszes polgármestere van, de ez önmagában semmit sem jelent, hiszen Csepelen például a magas átoltottságra hivatkozva nem teszik kötelezővé. Ugyanígy döntöttek Kőbányán és a Belvárosban is.

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Nem lesz kötelező oltás az ellenzéki vezetésű Józsefvárosban, Ferencvárosban, a XIII. kerületben, Óbudán, Újbudán, a II. kerületben, Erzsébetvárosban, Terézvárosban, Kispesten, a XVIII. kerületben és Újpesten sem. A legtöbben szintén a magas átoltottsággal indokolták a döntést, bár Újbudát és a II. kerületet leszámítva legfeljebb összesítve tették közzé az önkormányzati intézmények adatait. Kispesten nem is készült ilyen felmérés.

A kormány novemberben tette lehetővé a munkáltatók, így az önkormányzatok számára is, hogy kötelezővé tegyék az oltást dolgozóik körében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt