224 elhunytról számoltak be egyetlen nap alatt

Tbg
járvány
2021 december 07., 08:20

A negyedik hullám kezdete óta a legtöbb koronavírusos megbetegedésben elhunytról számolt be kedden az operatív törzs: a hétfőn regisztrált 224 halottal 35835-re nőtt a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon.

Április közepe óta nem volt ilyen magas az elhunytak száma, és továbbra is emelkedni látszik a hétnapos mozgóátlagot mutató görbe. Ez azt jelenti, hogy még egy ideig Magyarország áll a halálozási toplista élén nemzetközi szinten is, bár erről a miniszterelnök szerint nem illik beszélni.

link Forrás

A múlt héthez képest tovább nőtt a kórházban lévők (7568) és a lélegeztetőgépen lévők száma, utóbbi először ment 600 fölé azóta, hogy az operatív törzs úgy döntött, kizárólag az invazívan lélegeztetett betegek számát közli.

link Forrás

Az új fertőzöttek napi száma kedden látványosan alacsony (4311) az eddigi trendekhez képest: ezt magyarázhatja az is, hogy feltűnően kevés, alig több mint 12 ezer tesztet végeztek, a tesztpozitivitás aránya 33 százalékos, azaz minden harmadik teszt pozitív lett, ugyanakkor napok óta csökkenés figyelhető meg a fertőzöttek számában, különösen az ország eddig járványnak jobban kitett keleti felében.

Talán a december 6., azaz a Mikulás tehet róla, de hétfőn az első (2832) és a megerősítő harmadik oltások száma (24763) sem közelítette meg az elmúlt hetek oltási akcióhetében megszokott számokat, a töredékét sikerült csak beoltani az oltásra jelentkezőknek.

Egyelőre a harmadik oltást megkapóké nem érte el a beoltottak számának a felét sem:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.