A gyerekek szemmagasságába helyeznek át festményeket az Uffizi Képtárban

2021 december 7., kedd 7:14
1

November végén indította el a világ egyik leghíresebb képtára, a firenzei Uffizi a gyerekek számára létrehozott UffiziKids programját. A programban a gyerekek számára szeretnék átélhetőbbé tenni a múzeumi élményt, ehhez pedig egy sor olyan eszköz mellett, mellyel más múzeumok is próbálkoznak (új honlap, interaktív alkalmazások), bevezettek új megoldásokat is.

Fotó: Uffizi

Többek között ezentúl lesznek a képtárban olyan teremőrök, akik kifejezetten a gyerekek felmerülő kérdéseit igyekeznek majd megválaszolni. Emellett lesz olyan tárlat, ahol a műalkotások leírását nemcsak a hagyományos módon, hanem képregényekkel, illetve egyszerűsített szövegekkel is kirakják majd. Egy novemberben megnyílt időszaki kiállításon pedig folytatódik az a 2019-ben elkezdett gyakorlat, hogy egyes műveket a megszokottnál lejjebb, a gyerekek szemmagasságába helyeznek ki.

Akkor a firenzei reneszánsz meghatározó festője, Fra Angelico egyik 1420-ra datált remekművét vitték lejjebb, mintegy 65 centiméter magasra. A terv az, hogy további festményeket is lejjebb visznek, és e festmények kiválasztásához a múzeumba látogató gyerekek véleményét is tervezik kikérni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt