Hogy élted meg az októberi Facebook-leállást?

2021 december 7., kedd 11:30
13

Még mindig várják az ELTE kutatói azokat, akik élénken emlékszenek az Október Elejei Nagy Leállásra, amikor egy délután-este erejéig egyszerre vált elérhetetlenné a Facebook, az Instagram és a WhatsApp.

A rövid, anonim kérdőívben kérik a 18 évesnél idősebbeket, hogy számoljanak be tapasztalataikról. Az eredményekről mi is beszámolunk majd. Íme a felvezető:

„Biztos mindenkiben élénken él Facebook leállása október 4-én, amikor este 6 óra magasságában nemcsak a Facebook, hanem az ahhoz kapcsolódó Messenger, Instagram és WhatsApp applikációk is leálltak. A leállás következtében a Facebook és az Instagram rekordhosszan, hat órán keresztül elérhetetlenné váltak, míg a WhatsApp-on a korábbi tartalmak elérhetőek maradtak, de az új üzenetek már nem jelentek meg.

Az ELTE kutatói most egy nemzetközi kutatás keretében vizsgálják, hogy hogyan élték meg ezt az időszakot a felhasználók, milyen érzéseket váltott ki belőlük, hogyan befolyásolta a közösségimédia-használatukat és egyáltalán a napjukat.

Ha ön is átélte a nagy leállást, és szívesen segítené a kutatókat egy ezzel kapcsolatos rövid, anonim kérdőív kitöltésével, akkor azt ide kattintva megteheti. Figyelem, a kérdőív kitöltéséhez 18 évesnek, vagy annál idősebbnek kell lennie.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt