Vadászati központként éled újjá a Pintér Sándor volt cégének tulajdonában álló lovasberényi kormányüdülő

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 8., szerda 13:53
3

Hamarosan rá sem lehet majd ismerni az egykori lovasberényi kormányüdülőre. A ma már Hotel Lovasberény néven ismert szálloda felújítására és átépítésére ugyanis kiírta a közbeszerzést az ingatlan-üzemeltetéssel foglalkozó Ingatlan Gyám 2019 Zrt., és a létesítmény az építkezés után vadászati központként is funkcionálhat.

Az Ingatlan Gyám 2019 tulajdonosa Lajtár József, aki az első Orbán-kormány idején a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkára volt, 2010-ben pedig Pintér Sándor belügyminiszter országos rendőrfőkapitány-helyettessé nevezte ki. A 24.hu cikke szerint a Pintér egykori beosztottja, Tasnádi László volt rendészeti államtitkár által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2018-ban egy másik társaság megszerzésével jutott hozzá az állam által bruttó 223 millió forintért értékesített Hotel Lovasberényhez. A Civil Zrt. pedig eleve Pintér Sándor volt cégeként ismert.

A szálloda felújítására viszont az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. kapott közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). Szintén a 24.hu kérdésére árulta el az MTÜ, hogy az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. a támogatási kérelmével egyidejűleg benyújtotta a Hotel Lovasberény tulajdonosa, azaz a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. hozzájáruló nyilatkozatát is. Ebből az következik, hogy nem pályázaton nyerték el az 1,3 milliárd forintot, hanem egyedi támogatási kérelmüket bírálták el pozitívan.

A Velencei-hegységben, a Mária-völgy elején, páratlan szépségű arborétum közepén fekszik az egész évben nyitva tartó Hotel Lovasberény

olvasható a szálloda bemutatkozásában. A Hotel Lovasberényről a Népszava is írt, amely cikkében emlékeztet: a létesítmény a rendszerváltás előtt a honvédség üdülőjeként működött, a környék pedig kedvelt vadászterület volt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt