Kanada is csatlakozik az amerikaiak diplomáciai bojkottjához a pekingi téli olimpián, Franciaország egyelőre kivár

külföld
2021 december 09., 10:54
comments 6

Az Egyesült Államok hétfőn hirdetett diplomáciai bojkottot a pekingi téli olimpiára, nem sokkal később Nagy-Britannia és Ausztrália is csatlakozott. Mindhárom ország az emberi jogok helyzete miatt tiltakozik.

A bojkott ebben az esetben azt jelenti, hogy a sportolók részt vehetnek az olimpián, de az ország diplomatái távol maradnak majd attól. Peking kedden ellenlépéseket helyezett kilátásba, bár azt nem részletezték, hogy mik lesznek azok, de a szóvivő hangsúlyozta: az Egyesült Államok megfizet majd a helytelen lépésért.

Tiltakozók Sydneyben 2021. június 23-án.
photo_camera Tiltakozók Sydneyben 2021. június 23-án. Fotó: SAEED KHAN/AFP

Kanada szerdán jelentette be, hogy ők is csatlakoznak. Csütörtökön Franciaország oktatási és sportminisztere, Jean-Michel Blanquer közölte, hogy ők nem állnak bele a bojkottba, viszont a külügyminiszter, Jean-Yves Le Drian azt mondta, jelenleg is várják, hogy mi az EU közös álláspontja az ügyben.

Blanquer az RMC rádiónak adott interjújában azt mondta, óvatosnak kell lenni a sport és a politikai összekeverésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.