Mitől néz úgy ki Heller Ágnes új, EP-beli szobra, mint egy perui zsugorított fej?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak MŰVÉSZET
2021 december 09., 11:40
comments 2

Az EP-alelnök Dobrev Klára posztolta ki elsőként a Facebook-oldalára, hogy az Európai Parlamentben felavatták a két éve meghalt legendás filozófus, Heller Ágnes szobrát. A szobrot Dobrev pártja, a DK pártalapítványa, az Új Köztársaságért rendelte meg és ajándékozta az EP-nek.

Az átadást dokumentáló fotón a mű a "köztiszteletben álló tudós emlékműve" műfajának klasszikus felfogásához képest meglepően viccesen néz ki. A mögötte álló DK-s képviselők valóságos óriásoknak néznek ki az incifinci posztamensen álló, cseresznyemagfejű Hellerhez képest.

Akinek, mint az a közeli fotóról kiderül, egyébként tök jó feje van:

Éppen ezért az "irtó jó a fej, de ezen a posztamensen elég bizarrul hat" indítással kezdtem csetelni róla Szalay Péter szobrásszal, a portré alkotójával.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt