Bajnán dolgok történtek: átadták a felújított Sándor–Metternich-kastélyt, ami kifejezetten jól néz ki

építészet
2021 december 10., 17:57
comments 1

Sándor Móric, az egész Európában hírhedt Ördöglovas egy évvel a házassága előtt, 1834-ben kezdte átépíttetni a főúri lakhelyet ötvenkilenc szobás kastéllyá, hogy feleségének, Metternich Leontinának kedveskedjen vele – írja az internet. A képen is megfigyelhető négyoszlopos portikuszról ugratott le állítólag fogadásból a gróf több mint másfél száz évvel ezelőtt. A jó ideje tartó felújítást követően most megejtett átadáson a híradások szerint erről nem volt szó, ellenben Gulyás Gergely Miniszterelnökség-miniszter elmondta: a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram első ütemében 60 milliárd forint ráfordításával 30 műemlék, 18 kastély és 12 vár nyeri vissza régi szépségét.

photo_camera A felújított Sándor–Metternich-kastély Bajnán Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt