Bűnösnek találták Jussie Smollett színészt, amiért megrendezett önmaga ellen egy homofób támadást

bűnügy
2021 december 10., 12:12
comments 2

Több mint kilenc órán át tanácskozott a chicagói esküdtszék, végül hat vádpontból ötben bűnösnek találták Jussie Smollett színészt, amiért gyűlölet-bűncselekményt színlelt önmaga ellen, hogy növelje ismertségét.

Jussie Smollett (jobbra) elhagyja a Leighton büntetőbíróság épületét Chicagóban.
photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

Smollett azt állította, hogy 2019 januárjában két férfi rátámadt, megütötték, gyalázták a bőrszíne és a homoszexualitása miatt, trumpista jelszavakat kiabáltak neki, leöntötték fehérítővel, és végül egy kötelet dobtak a nyakába. Az állítólagos támadókat végül elfogták, ők pedig azt mondták, a színész bérelte fel őket, csak megrendezte a támadást.

Egy hónappal később Smollettet letartóztatták és azzal vádolták, hogy 3500 dollárt fizetett egy testvérpárnak, hogy csináljanak úgy, mintha megtámadnák. Az ügyészek szerint Smollett akciójára a chicagói rendőrség „indokolatlanul sok időt és rengeteg erőforrást” áldozott. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.