Tóth Bertalan lesz a szocialisták első embere a közös ellenzéki listán

POLITIKA
2021 december 11., 13:09
comments 5

Tóth Bertalant, a párt elnökét jelöli első helyen az ellenzék közös listájára, döntött szombaton az MSZP választmánya. Az ellenzéki összefogás pártjai az ősszel előválasztáson határozták meg, hogy kik lesznek az egyéni jelöltjeik, ám akkor a listákról még nem döntöttek. A pártok így most sorban, saját hatáskörükben jelölik ki, hogy kiket és milyen sorrendben delegálnak majd a még összeállításra váró közös listára, választmányi ülésükön a szocialisták most saját jelöltjeik sorrendjét határozták meg.

A választmány döntése alapján a legjobb pozícióban majd a pártelnök Tóth lehet az ellenzéki listán. Őt Molnár Zsolt, a párt budapesti elnöke követi. A szocialista különlista harmadik helyére Harangozó Tamás, a 4. helyre Komjáthi Imre, az 5.-re Gurmai Zita került.

További érdekességek:

  • Pollreisz Balázs, aki a Borkai-botrány idején vált országosan ismertté győri helyi politikusból, a 8. helyen van.
  • Bangóné Borbély Ildikó a 10. helyre került.
  • 11. helyen bukkan fel a listán Hegyi Gyula, akiről rég hallottunk.
  • Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek a 14. hely jutott
  • Két országosan is ismert, nagynevű politikusuk, Kunhalmi Ágnes és Hiller István csupán 23-24., bár velük szemben valószínűleg az az elvárás, hogy egyéniben szerezzenek mandátumot.


Update: Cikkünk megjelenése után Molnár Zsolt érdekes újdonságként jellemezte azt is, hogy a szocialista lista hatodik helyére egy praktizáló vidéki doktor, Szelényi Zoltán főorvos került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.