Negyeddöntős a Budaörs női csapata az asztaliteniszezők Európa-kupájában

sport
2021 december 12., 20:23
comments 1
Póta Georgina júliusban, a tokiói olimpián.
photo_camera Póta Georgina júliusban, a tokiói olimpián. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Budaörs női csapata harmadik, egyben utolsó csoportmérkőzésén a második győzelmét aratta az asztalitenisz Európa-kupa második szakaszában, a spanyolországi Reusban, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A Pécs férfi együttese, amely Portugáliában szerepelt, kiesett.

A magyar bajnok Budaörs – Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összeállításban – a négyes torna zárókörében a két norvég légióssal felálló, szlovák Stolnotenisove Centrum SKST Bratislavát verte magabiztosan, 3-0-ra, ezzel megszerezte a csoport második helyét. Az élen a házigazda spanyolok zártak.

A pécsi férfiak nem jutottak tovább a portugáliai Vila Nova de Gaiában rendezett kupafordulón: harmadik meccsükön az osztrák Wiener Neustadt-tal játszottak, és 3-1-re alulmaradtak, így nyeretlenül a csoport utolsó helyén zártak.

A 16 csapatos második szakasz különböző helyszíneken zajlott egy időben, a csoportokból az első két-két helyezett került a negyeddöntőbe, amelyre a tervek szerint januárban kerül sor.

Európa-kupa, 2. szakasz, 3. forduló:
nők, B csoport (Reus, Spanyolország):

SH-ITB Budaörsi SC–Stolnotenisove Centrum SKST Bratislava (szlovák) 3-0
Póta Georgina–Martine Toftaker 3-0 (6, 5, 6)
Fazekas Mária–Rebekka Carlsen 3-1 (8, -8, 3, 8)
Dari Helga–Dominika Wiltschkova 3-0 (8, 6, 8)

A csoport végeredménye:
1. Reus 6 pont
2. Budaörs 5
3. Villach 4
4. Bratislava 3

férfiak, C csoport (Vila Nova de Gaia, Portugália):

SolexConsult TTC Wiener Neustadt (osztrák)–PTE PEAC Kalo-Méh 3-1
Tomas Konecny–Pető Zsolt 3-0 (9, 6, 4)
Frane Tomislav Kojic–Demeter Lehel 1-3 (5, -8, -7, -7)
Felix Wetzel–Kovács Sebestyén 3-0 (5, 5, 7)
Konecny–Demeter 3-2 (-3, -9, 3, 10, 6-3)

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.