Áder János testőreit is becélozták a Pegasusszal

bűnügy
2021 december 13., 06:20
comments 32

A köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozhatták az izraeli Pegasus kémszoftverrel még 2019-ben – írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál szerint az Elnöki Őrséget létrehozó és azt parancsnokként irányító Pomozi Sándor dandártábornok lehetett az egyik célpont, aki már 1999-ben is szerepet játszott a köztársasági elnök védelmében.

photo_camera Áder János köztársasági elnök egy tableten rögzíti csatlakozását a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! elnevezésű európai polgári kezdeményezéshez a Sándor-palotában 2021. szeptember 27-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A másik célpont az Elnöki Őrség kommandósait vezető Viplak Attila lehetett, aki magánprogramjain és külföldi útjain kísérte Ádert. Ő védte a köztársasági elnök családtagjait is.

A Direkt36 szerint a két megfigyelt vezető személye azért is érdekes, mert ők tudták a legtöbbet Áder és családja magánéletéről.

Pomozit 2019 tavaszától kezdve több hónapon át figyelhették meg, Viplakot pedig magán- és hivatalos számán is megcélozták 2019 nyarán az izraeli kémszoftverrel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt