Áder János testőreit is becélozták a Pegasusszal

bűnügy
2021 december 13., 06:20
comments 32

A köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit is megcélozhatták az izraeli Pegasus kémszoftverrel még 2019-ben – írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál szerint az Elnöki Őrséget létrehozó és azt parancsnokként irányító Pomozi Sándor dandártábornok lehetett az egyik célpont, aki már 1999-ben is szerepet játszott a köztársasági elnök védelmében.

Áder János köztársasági elnök egy tableten rögzíti csatlakozását a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! elnevezésû európai polgári kezdeményezéshez a Sándor-palotában 2021. szeptember 27-én.
photo_camera Áder János köztársasági elnök egy tableten rögzíti csatlakozását a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! elnevezésű európai polgári kezdeményezéshez a Sándor-palotában 2021. szeptember 27-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A másik célpont az Elnöki Őrség kommandósait vezető Viplak Attila lehetett, aki magánprogramjain és külföldi útjain kísérte Ádert. Ő védte a köztársasági elnök családtagjait is.

A Direkt36 szerint a két megfigyelt vezető személye azért is érdekes, mert ők tudták a legtöbbet Áder és családja magánéletéről.

Pomozit 2019 tavaszától kezdve több hónapon át figyelhették meg, Viplakot pedig magán- és hivatalos számán is megcélozták 2019 nyarán az izraeli kémszoftverrel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.