Gulyás Gergely: A vádak porba hullottak, amelyek szerint Magyarország ne lenne jogállam

POLITIKA
2021 december 13., 12:00
comments 33

Akárcsak Gattyán György, Gulyás Gergely is nagyinterjút adott az Indexnek, melyben beszélt többek közt

  • az inflációról (nálunk annyival magasabb az infláció, amennyivel magasabb a gazdasági növekedés is),
  • a kínai oltásokról (mára bebizonyosodott, hogy a keleti vakcinabeszerzés indokolt és helyes volt)
  • és Völner Pálról (nyenyenye, Magyarország mégis jogállam).

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a népjóléti intézkedésekkel nincs baj, mert fegyelmezett a magyar kormány pénzügyi politikája, és nem, semmi közük nincs a választásokhoz: „Egyszerűen arról van szó, hogy amikor az országnak van rá lehetősége, hogy az idősek iránti megbecsülését anyagilag is kifejezze, akkor ezt meg kell tenni”. Hozzátette: „Én nem látok egyetlen olyan döntést sem, amely pusztán választási célokat szolgálna”.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A szerző felvetésére, miszerint „gondot okoz”, hogy az „EU is visszatartja a helyreállítási alapból Magyarországnak járó forrásokat”, azt felelte: Brüsszel, LMBTQ-lobbi, zsarolás, a választások befolyásolása.

A Városháza-ügyről: a baloldalt a korrupcióra való hajlandóság jellemzi.

Völner Pál korrupciós ügyével kapcsolatban a miniszter azt mondta: nem biztos, hogy ártani fog a kormánynak. Ugyanis a jobboldalon annyira komolyan veszik a korrupciót, hogy ha csak a gyanú árnyéka rávetül valakire, már lépnek is (ellentétben a baloldallal!). Na most akkor az történt, hogy „a vádak porba hullottak, amelyek szerint Magyarország ne lenne jogállam, és itt bárki bármit következmények nélkül megtehetne”.

A rendkívül tehetséges Varga Juditnak nem kell lemondania, miért kéne, ugyan már.

A kampány hangulata az ellenzék miatt ilyen rossz, ugyanis az az érdekük, hogy a botrányokról, a hazugságokról és a személyeskedésről szóljon.

A járványügyi tájékoztatás Gulyás szerint rendben van, a kínai vakcináról pedig egyértelműen bebizonyosodott, hogy a beszerzése indokolt és helyes volt, „és a legmértéktartóbb számítások szerint is emberi életek ezreit tudtuk általa megmenteni”. Hogy pontosan milyen számítások szerint, az interjúból nem derült ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.