Január 1-től emelkedik a polgármesterek bére

gazdaság
2021 december 14., 16:08
comments 2

Váratlanul a polgármesterek és közgyűlési elnökök fizetésének jelentős emeléséről döntött kormánypárti javaslatra az Országgyűlés egy friss törvénymódosítás elfogadásával - írja a hvg.hu. A lap szerint a települések vezetőinek bére évek óta nem nőtt, jövőre viszont néhányuknál 50 százalékos is lehet a plusz.

A hvg.hu szerint a béremelési javaslat hirtelen került be egy kulturális témájú törvénymódosító csomagba, és nagyon gyorsan el is fogadták, még az érintetteket is meglepte a dolog. A magyar polgármesterek és közgyűlési elnökök fizetése átlagosan 30 százalékkal emelkedik 2022. január 1-től, az emelés pontos mértéke a vezetett település lakosságszámától függ.

Az intézkedés végrehajtásához azonban a parlament nem rendelt többletforrást, így a béremeléseket az önkormányzatoknak maguknak kell kigazdálkodniuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt