Kenderolajjal átitatott jegyet árul a berlini BKV

ünnep
2021 december 14., 08:22
comments 4

A berlini tömegközlekedési vállalat (BVG) egy új marketingkampánnyal teszteli a kender társadalmi elfogadottságát: a BVG egy december 17-ig megvásárolható, ügynevezett „kenderjegyet” kínál utasainak, hogy mindenki megnyugodjon karácsonyra. Mert a kenderolajnak állítólag nyugtató hatása van – bár ez tudományosan nem bizonyított.

link Forrás

A 24 óráig felhasználható kenderjegy ehető papírból készült, és kenderolajjal itatták át. A BVG hangsúlyozta, hogy a jegynek nincs bódító hatása, mert az olajat a kannabusz magjából nyerik ki, a magok pedig a virágokkal ellentétben nem tartalmaznak olyan bódító hatású anyagokat, mint a THC vagy a CBD. Vagyis a kenderolajos jegy „teljesen ártalmatlan az egészségre” és „teljesen legális”, mert ugyanolyan „ártalmatlan, mint a napraforgó-, a tökmag- vagy az olívaolaj”.

(Berlin/BVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.