Már az EU-ból is csak negatív teszttel lehet belépni Olaszországba

járvány
2021 december 14., 20:19
comments 2

Oltottságtól függetlenül, az összes EU-s tagállamból, így a Magyarországról érkezőknek is kötelezővé válik a negatív teszteredmény felmutatása az Olaszországba történő belépéshez december 16-tól - rendelkezett kedden a római egészségügyi miniszter.

Roberto Speranza tárcavezető közlése szerint december 16-tól január 31-ig az Európai Unió országaiból érkezők kizárólag negatív tesztelési eredménnyel léphetnek be Olaszországba.

Azoknak, akik legalább egy adag oltással rendelkeznek, az érkezés előtti 48 órában készült PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén gyorstesztet kell felmutatniuk, negatív eredménnyel.

Az oltás nélküliekre, a negatív teszteredményen túl, ötnapos karantén-kötelezettség is vonatkozik az Olaszországba történt belépést követően. Ezek az intézkedések eddig csak az Európai Unión kívülről érkezőkre voltak érvényesek.

A római kormány március 31-ig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet, amelyet először 2020. január végén vezettek be.

Szerdától kötelező az emlékeztető oltás felvétele az oktatásban, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók számára.

A kedd esti adatok szerint az utóbbi huszonnégy órában végzett több mint 776 ezer teszten több mint húszezer új beteget szűrtek ki. Egy nap alatt 120 beteg halt meg, ami a hétfői kétszerese, és a legmagasabb halálozási szám május 28. óta.

Az aktív betegek száma kedd estig megközelítette a 300 ezret, kórházban több mint hétezren vannak, intenzív osztályon 863 beteget kezelnek. A járvány kezdete óta 5,2 millióan betegedtek meg Covid-19-ben, a halottak száma túllépte a 135 ezret. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.