Nemlétező kerékpárút átadásáról számolt be a fideszes képviselő

POLITIKA
2021 december 14., 07:16
comments 12

November 20-án számolt be közösségi oldalán Gelencsér Attila fideszes képviselő, hogy kerékpárutat és autóbuszfordulót adtak át Kaposhomokon. Mint a képviselő posztjában írja, a „4,5 km hosszú út és a templom előtti tér rendbe tétele 60 millió forintba került. A kaposhomoki kerékpárutat elsősorban a település fiataljai, a több mint 60 iskolás gyermek használja majd. Minden beruházás azt szolgálja, hogy a kaposvári és a zselici emberek jobban éljenek. Hajrá Kaposhomok!”.

A poszt alatt azonban sokan értetlenkedtek, hiszen nem volt világos, hogy milyen bicikliútról van szó. Azóta a helyszínre utazott a Népszava újságírója is, és ő sem talált ott semmiféle bicikliutat, és az általa megkérdezett helyiek sem tudtak ilyesmiről. Igaz, szerintük nincs is rá nagy szükség, hiszen alig van autóforgalom az 500 fős faluban, nyugodtan lehet ott biciklizni.

Végül Barta István polgármester mondta el a lapnak, hogy valóban nem épült bicikliút, de egy pályázatnak köszönhetően kerékpározásra alkalmassá tették a falu útjainak nagy részét. Azaz leaszfaltozták ezeket, amire a hetvenes évek óta nem volt példa. Arra, hogy a térség országgyűlési képviselője, és nyomán a kormányzati médiabirodalomba tartozó megyei lap miért kerékpárút átadásaként hivatkozott, a polgármester sem tudott mit mondani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt