153 újabb koronavírus áldozatot jelentettek, az omikron egyelőre még nem robbant be Magyarországon

járvány
2021 december 15., 08:38

153 koronavírusos beteg halálát jelentette ma az operatív törzs. Ez továbbra is magas szám, de alacsonyabb, mint egy hete volt (213).

link Forrás

Összesen már 37 232-en hunytak el a járványban tavaly tavasz óta. A magyarországi halálozás továbbra is kiemelkedő az EU-átlagához képest.

link Forrás

Egy részletesebb táblázat.

link Forrás

Csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Jelenleg 6 337-en vannak, egy hete még 7 206-an szorultak kórházi ápolásra.

link Forrás

540 covid-fertőzött lélegeztetését oldják meg mesterségesen (607 volt egy hete.)

link Forrás

A már Magyarországon is kimutatott, számos országban az új fertőzöttek számát magasra repítő omikron variáns hatása itthon egyelőre még nem érződik. 5 506 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel folytatódik a csökkenő trend (egy hete még 6 849 új fertőzöttet találtak).

Az elég egyértelműen látszik, hogy hiba volt visszaállni ezen a héten az oltásoknál a régi rendszerre, amikor online regisztrációval és előzetes időpontfoglalással lehetett csak oltáshoz jutni. Három hétig tartott az akció, amikor valaki csak besétált az oltópontra, kitöltött egy papírt, majd megkapta az oltást, jót tett az oltási programnak. A visszaállás után viszont ezen a héten beesett az oltottak száma. 1 968-an kaptak mindössze első oltást tegnap.

link Forrás

A visszaesés a harmadik oltásoknál látszik leginkább. Tegnap mindössze 13 213-an erősítették meg a védekezésüket egy ismétlő adaggal.

link Forrás

Nem csoda, hogy a hét második felére újabb akciót hirdettek, „az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel”. Csütörtöktől megint a lazább szabályok érvényesek.

Az 5-11 évesek oltása ma kezdődik.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.