Málta lett az első uniós ország, ahol legalizálták a kannabisz termesztését és használatát

drog
2021 december 15., 8:29
comments 10

Máltán mostantól bárki termeszthet otthon kannabiszt, és minden felnőtt tarthat magánál legfeljebb 7 gramm füvet. Nyilvánosan és gyerekek előtt azonban továbbra sem szívhat senki füvet az országban.

Máltához hasonlóan más uniós országok is hasonlót terveznek, így Németország, Luxemburg és Svájc. Hollandiában bár árulhatnak kannabiszt a coffeeshopokban, az országban a hatóságok valójában csak „tolerálják” a rekreációs célú használatát, technikailag az még mindig illegális.

A máltai parlament kedden szavazta meg a kannabisz legalizálását, a törvényjavaslat 36 igen és 27 nem szavazatot kapott.

Owen Bonnici esélyegyenlőségi miniszter szerint ez a „történelmi” lépés „visszaszorítja a kábítószer-kereskedelmet, mivel biztosítja, hogy a felhasználók mostantól biztonságos és szabályozott módon jussanak kannabiszhoz”.

A nyilvános helyen történő füvezésért 235 eurós bírság jár majd, és aki 18 évnél fiatalabbak előtt szív füvet, az akár 500 eurós bírságot is kaphat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt