Babos Tímea nem indul az Australian Openen, mert nem tud azonosulni a Covid-intézkedésekkel

járvány
2021 december 16., 13:20
comments 13
Babos Tímea az Australian Openen 2019. január 16-án.
photo_camera Babos Tímea az Australian Openen 2019. január 16-án. Fotó: Peter Parks/AFP

A 28 éves Babos Tímea az Instagramon jelentette be, hogy hosszú idő után először sem egyesben, sem párosban nem indul jövőre az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon:

„Arra az elhatározásra jutottam, hogy a jövő évi Australian Opent X év után kihagyom, mert a karrieremben eljutottam arra a pontra, amikor a kereseti lehetőség és az esetleges dicsőség nem minden. Egyszerűen nem tudok azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges karantén-kötelezettséggel, ahogy a Covid-táborok is elrettentenek. Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába, sem az egyéni kvalira, sem pedig a kedvenc páros Slamemre.”

Az Australian Open január 17-én kezdődik. A versenyzőknek novemberig meg kellett kapniuk legalább két oltást ahhoz, hogy egyáltalán vízumot kérhessenek, és akkor még vegyes karantén- és buborékrendszert terveztek a versenyzőknek – írja a Nemzeti Sport.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.