Kész a Magyar Zene Háza

MŰVÉSZET
2021 december 16., 14:31
comments 2

Elkészült a kormányzati Liget projekt első olyan épülete, ami bent a Városliget területén áll. A Magyar Zene háza egyfajta koncertterem-kiállítóhely öszvér. Jóval kisebb épület, mint a gigantomániás Új Néprajzi Múzeum az egykori felvonulási téren.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A kiállítószint a föld alatt található, a földszinten tartják majd a koncerteket, az emeleten lesz a zenei könyvtár. Az interaktív zenetörténeti kiállítást előzetesen egyfajta zenei Csodák Palotájaként harangozták be, de hogy milyen lesz, az csak január végén, a nyitáskor derül ki.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az épület legmarkánsabb látványeleme az egyedi, kukacrágta gombakalapra emlékeztető tetőszerkezet. Jobban megnézve valamilyen tinóru, esetleg nyári vargánya lehet. A többi része valójában nem is látszik, hiszen a "falai" üvegből vannak.

Tervezője, a japán Sou Fujimoto a fantáziadús épületeiről ismert, és előszeretettel használ természeti motívumokat.

Az épület, benne az interaktív kiállítással, január 22-én nyílik meg.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.