OTP-hitelt vettek fel Csányi, Hernádi és Garancsi államilag támogatott szállodabizniszére

PÉNZ
2021 december 16., 05:33
comments 6

5,5 milliárd forintos hitelt vett fel a Tihanyban kastélyszállót építő CDHT Hotel Projekt Kft., írja az mfor.hu. A cég az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül a Mol-vezér Hernádi Zsolt, az OTP-s Csányi Sándor és Garancsi István közös vállalkozása. A hitelt az OTP-től kapták.

photo_camera Csányi és Hernádi 2019-ben Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A CDHT korábban összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást is kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, így a G7 számítása szerint szobánként 77 millió forint közpénz jutott erre a projektre. A bizniszben érintett Garancsi többek közt a Mol Fehérvár FC tulajdonosa, Orbán Viktor is többször utazott meccsekre a magánrepülőjén.

Jelenleg a bontásra keresnek kivitelezőt, és bár november 18-án lejárt az ajánlattételi határidő, még nem választottak nyertest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.