Egy tízezer forintos Zara-ruha volt a magyar versenyző nemzeti viselete a Miss Universe izraeli döntőjén

DIVAT
2021 december 17., 11:53
comments 20

A napokban rendezték meg Izraelben a 70. Miss Universe szépségversenyt, ahol a résztvevőknek az este egy pontján nemzeti viseletben, de legalábbis egy, az országuk által inspirált ruhában kellett felvonulniuk. Ezekben az esetekben általában tollas/szárnyas, nagyon látványos jelmezekben vonulnak fel a versenyzők, ez történt most is.

Ilyen volt Miss Vietnám ruhája:

photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Így öltöztették fel a dán indulót:

photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Miss Ecuadort:

photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Az ír versenyző pedig még egy politikai üzenetet is megfogalmazott ruháján:

photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Aztán jött a magyar versenyző, Jázmin Viktóra, akit öltöztethettek volna talpig műmatyós Sugarbirdbe, mint Tóth Gabit, vagy felhúzhatott volna magára egy vegán bőrruhát a Nanushkától, ehelyett viszont ráadtak egy tízezer forintos Zara ruhát, és a kezébe nyomtak egy nemzetiszín lobogót, mert azzal már elég magyar a szett.

Jázmin Viktória a döntőn
photo_camera Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

A 2005-ös Miss Universe magyar versenyzője, Proksa Szandra a Blikknek azt mondta, szerinte „jogtalanul bántják szegény Viktóriát, mert ő nem tehet erről az egészről”, mert ezeken a versenyeken „az országok és a szépségiparaik versenyeznek, bármennyire is szörnyen hangzik, a résztvevők csak bábuk, akiket szépen felöltöztetnek a megfelelő jelmezekbe”. Proksa szerint „szomorú, hogy annak ellenére, milyen potenciál lett volna ebben, ennyivel letudta a magyar szervező az egészet”.

(A Miss Universe Hungary jogtulajdonosa 2014-ben Andy Vajna lett, a szervezést felesége, Vajna Tímea kapta meg, egy darabig Sarka Kata is ott volt a szervezők közt, aztán ő kiszállt, és Rogán Cecíliával elkezdték szervezni a Magyarország Szépe néven futó magyar válogatót a Miss Worldhöz. Az NLC cikke szerint a Miss Universe Hungary jogtulajdonosa jelenleg Panyik Gábor.)

Aki szeretne szilveszterre szépségkirálynőnek öltözni, az siessen, mert a raktáron fellelhető, rendelhető darabok közt már csak xs-es, s-es és l-es méretek vannak.

photo_camera Fotó: zara.com

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.