Magyar rendőrök fogtak el egy Németországban körözött áldiplomatát

bűnügy
2021 december 17., 09:49

December 16-án a Készenléti Rendőrség Szigetváron őrizetbe vett egy 62 éves német férfit, akit 2019 óta köröztek a német hatóságok. A férfi az ENSZ diplomatájának adta ki magát, iratokat is hamisított magának, így zsarolt ki komoly összegeket áldozataiból. Egyszer már majdnem elkapták Németországban egy közúti igazoltatás során, akkor viszont elmenekült, az autójával elsodorva az egyik igazoltató rendőrt. Ezek után különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás miatt körözték a német hatóságok.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a német rendőrségtől kapta a felkérést, hogy tartóztassák le az áldiplomatát. A férfi németországi kiadatásáról az illetékes szervek a későbbiekben döntenek. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.