Semjén Zsolt: Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik

2021 december 17., péntek 14:48
18

„Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik, a katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon” - fogalmazott Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese. Az ország első honvédelmi sportközpontjának átadóján beszélt erről.

A honvédelmi sportközpont létrehozására utalva példaként említette az Osztrák-magyar Monarchia alatt birodalom-szerte megalakított lőegyleteket, a két világháború közötti leventemozgalom egyes területeit, illetve később a Magyar Honvédelmi Szövetséget (MHSZ) mint sport és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezetet - írja az MTI.

Semjén így célozgatott a pénteki átadón. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Ilyen jó hangulatú intézményekért hamarosan nem kell Szabolcsig fáradni, ugyanis Semjén azt mondta, „elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ilyen intézmények minden megyében és járásban legyenek”.

Honvéd kadétok a térdükön az újfehértói bemutatón. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédében elmondta, az országban egyszerre öt helyszínen kezdődött el ezeknek a komplexumoknak az építése, a cél az, hogy először minden megyében, később pedig valamennyi járásban létesüljön egy-egy ilyen honvédelmi sportközpont.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt