Semjén Zsolt: Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik

hadsereg
2021 december 17., 14:48
comments 18

„Helyes az, ha egy kisfiú katonásdit játszik, a katonásdinak a végén arra kell kimenni, hogy a hazáját védje, értékeket védjen, ne pedig másikat támadjon” - fogalmazott Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese. Az ország első honvédelmi sportközpontjának átadóján beszélt erről.

A honvédelmi sportközpont létrehozására utalva példaként említette az Osztrák-magyar Monarchia alatt birodalom-szerte megalakított lőegyleteket, a két világháború közötti leventemozgalom egyes területeit, illetve később a Magyar Honvédelmi Szövetséget (MHSZ) mint sport és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezetet - írja az MTI.

Semjén így célozgatott a pénteki átadón.
photo_camera Semjén így célozgatott a pénteki átadón. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Ilyen jó hangulatú intézményekért hamarosan nem kell Szabolcsig fáradni, ugyanis Semjén azt mondta, „elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ilyen intézmények minden megyében és járásban legyenek”.

Honvéd kadétok a térdükön az újfehértói bemutatón.
photo_camera Honvéd kadétok a térdükön az újfehértói bemutatón. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédében elmondta, az országban egyszerre öt helyszínen kezdődött el ezeknek a komplexumoknak az építése, a cél az, hogy először minden megyében, később pedig valamennyi járásban létesüljön egy-egy ilyen honvédelmi sportközpont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.