Több mint százezer adag vakcinát küld afgán menekülteknek a kormány

járvány
2021 december 17., 05:42

105 600 darab Sinopharm-vakcinát adományoz a magyar kormány az Iráni Iszlám Köztársaságnak, azzal a céllal, hogy azt afgán menekülteknek adják - erről döntött a magyar kormány a legfrissebb Magyar Közlöny szerint. A határozatban Orbán Viktor megbízza Kásler Miklós minisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot az iráni kormánnyal és gondolkodjon a vakcinák átadásáról.

Ugyanebben a közlönyben jelent meg a miniszteri rendelet, amelyben Szijjártó Péter úgy rendelkezik, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság is kerüljön be azoknak az országoknak a sorába, amelyekkel Magyarország kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait.

Afgánok várnak az iráni határon a menedékkérelmük elbírálására.
photo_camera Afgánok várnak az iráni határon a menedékkérelmük elbírálására. Fotó: HOSHANG HASHIMI/AFP

Amióta a tálibok augusztusban újra átvették a hatalmat Afganisztánban, a Los Angeles Times szerint 400 ezer afgán menekült Iránba, amelynek kormánya több ezer menekültet deportált vissza a szunnita szélsőségesek uralta országba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.