Az oltást elutasító tanárok mellett tüntettek

oktatás
2021 december 18., 15:56
comments 10

Több mint ötven autóval zárták le a demonstrálók a Devecserbe vezető főút egyik sávját, lassítva ezzel a forgalmat. Az atv.hu azt írja, a résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a kormány döntése értelmében azok a tanárok, akik december 15-ig nem oltatják be magukat, nem taníthatnak tovább.

A pedagógusok szerint felháborító, hogy szorgalmas és kiváló szakembereket tesznek az utcára, miközben már így is legalább kétezer tanár hiányzik a rendszerből.

Ferenczi Gábor, Devecser független polgármestere az ATV Híradójának azt mondta, a tanárokat „fizetés nélküli szabadságra küldik, megalázzák őket, tulajdonképpen semmibe veszik a jogaikat a gyermekek tanulásához való joga is sérül, ráadásul a félévi zárás előtt teszik és ha ezt vezetik akkor komoly kétség merül fel hogy hogyan oldja meg az intézmény a hiányzó óráknak a pótlását, az amúgy is túlterhelt tanárokkal”.

A demonstráló tanárok közül senki sem akart nyilatkozni, az ATV-nek azt mondták, azért, mert ezt a helyi tankerületi vezető megtiltotta nekik, és annak azonnal megszüntetik a munkaviszonyát, aki mégis szóba áll a sajtóval. A PDSZ felmérései szerint nagyjából a pedagógusok 10 százaléka utasítja el az oltást, vagyis december 15. után akár 4-5 ezer pedagógus is kieshet az oktatási rendszerből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.