Miss Universe: az utazási korlátozások miatt nem érkezett meg a magyar versenyző ruhakölteménye

DIVAT
2021 december 19., 12:41
comments 10
Jázmin Viktória a 70. Miss Universe döntőjében
photo_camera Jázmin Viktória a 70. Miss Universe döntőjében Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Pénteken az egész magyar médiát bejárta Mészáros Juli találata, hogy a Miss Universe döntőjében, amikor a versenyzőknek az országaik által inspirált, látványos jelmezekben kellett felvonulniuk, a magyar versenyző egy tízezer forintos Zara-ruhát vett fel.

A rejtélyt fokozta, hogy a hazai jogtulajdonosok azóta sem kommentálták a különös választást.

A megfejtés sem tőlük érkezett, hanem a magyar versenyző, Jázmin Viktória szüleitől, akik a Telexnek írtak levelet, pont azért, mert a szervezők nem hajlandók nyilatkozni. Eszerint az történt, hogy Jázminnak terveztek saját ruhát, csakhogy az nem jutott el az izraeli helyszínre, mivel szigorítottak a beutazási szabályokon, és így sem a tervező, sem a ruha nem léphetett be az országba. Az is szóba került, hogy utóbbit kiküldik Izraelbe, ami viszont nem annyira szerencsés, hiszen a háromrészes ruhát a helyszínen még rá kell igazítani a modellre.

A Telex azt írja, a szülők minden követ megmozgattak, felvették a kapcsolatot az izraeli magyar nagykövetséggel, illetve Budapesten az izraeli nagykövetséggel, de még a magyar külügyminisztériumhoz is eljutott az ügy. Végül meg is lett a beutazási engedély a tervezőnek, viszont a három napos kötelező karantén idejét nem tudták lecsökkenteni.

Jázmin Viktóriában felmerült, hogy visszalép az egész versenytől, de a főszervezők ezt nem engedték.

Félig viccként vetette fel az ötletet, hogy akkor a magyar zászlóval áll ki a színpadra, ez ugyanis az egyetlen magyar dolog, ami nála van. Végül tényleg ez történt.

Jázmin Viktória a döntőn
photo_camera Jázmin Viktória a döntőn Fotó: MENAHEM KAHANA/AFP

A Telex információi szerint volt más furcsaság is: a többi versenyzővel ellentétben Jázmint egyáltalán nem kísérte magyar stáb, családi támogatás nélkül ki sem tudott volna jutni a versenyre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.