Felfüggesztették a traumatológiai ellátást az ajkai kórházban

2021 december 20., hétfő 13:26
5

„A betegek a veszprémi kórházban megkapják az ellátást, igaz, időtávban kicsit később” - ismerte el Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, hogy az általa vezetett intézményben felfüggesztették a traumatológiai és neurológiai ellátást, ugyanis a járványügyi szabályok szerint, ha egy körzetben a covidos ágyak telítettsége eléri a 80 százalékot, ágyakat kell felszabadítani.

Nagy helyi fideszes vezetőkkel és Töreki-Vörös Ibolyával, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójával tartott közös sajtótájékoztatót kedden az ajkai kórház bejáratánál. Azért álltak ki, mert az utóbbi napokban a helyi ellenzék is felkapta az ajkai kórház bizonyos ellátásainak szüneteltetését, Rig Lajos, a körzet ellenzéki képviselőjelöltje például arról beszélt az ajkai választóknak, hogy az intézkedés miatt, ha egy ajkai balesetet szenved, később kap csak ellátást, hiszen Veszprémbe kell szállítani.

Fotó: Magyar Imre Kórház Facebook

Töreki-Vörös Ibolya, a veszprémi kórház igazgatója azt mondta, amint csökken a kórházi ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, a most felfüggesztett ellátások újra elérhetőek lesznek az ajkai kórházban.

A kórházi vezetők beszédei után a veszprémi születésű Navracsics Tibor kormánybiztos, a Fidesz helyi vezetője lépett a mikrofonhoz, és arról beszélt, hogy komoly fejlesztések indulnak majd Ajkán. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt