Megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal Gődény cégét, de már nem is az ő tulajdonában van

gazdaság
2021 december 20., 12:50
comments 5

Néhány órával ezelőtt írtuk meg, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 23,6 millió forintra büntette meg a Nutriversum Kft.-t, aminek termékeit Gődény György reklámozta. A GVH a Nutriversumon kívül 166 ezer forintra büntette a Gődény Györgyöt a marketing-együttműködésben képviselő East to West Hungary Trade Kft-t, csakhogy a G7 észrevette, hogy ez a cég már nem Gődény és felesége tulajdonában áll.

A GVH két dolgot kifogásolt:

  • a reklámok az élelmiszerekre vonatkozó uniós szabályokkal ellentétesen hirdették az étrend-kiegészítőket, hangsúlyosan kiemelve Gődény végzettségét és foglalkozását,
  • egyes hirdetések ugyanis megtévesztően sugallták a cég étrend-kiegészítőiről, hogy fogyasztásuk képes kiváltani a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Az East to West Hungary Trade-re kiszabott bírságot viszont már nem Gődény fogja megfizetni, ugyanis a korábban Fitnesmaffia Sports Company néven futó céget feleségével együtt augusztus elején eladták, tíz hónappal a GVH vizsgálatának elindulása után.

A vállalatot egy ezerfős szabolcsi községben élő 29 éves férfi vásárolta meg, akinek ezenkívül semmilyen más üzleti érdekeltsége nincs, és nem volt korábban sem. A vételár a szerződés szerint egymillió forint volt. A tranzakcióval párhuzamosan a céget egy olyan úgynevezett székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, amelynél egy kis irodában több száz másik vállalatnak is székhelye van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.