Megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal Gődény cégét, de már nem is az ő tulajdonában van

gazdaság
2021 december 20., 12:50
comments 5

Néhány órával ezelőtt írtuk meg, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 23,6 millió forintra büntette meg a Nutriversum Kft.-t, aminek termékeit Gődény György reklámozta. A GVH a Nutriversumon kívül 166 ezer forintra büntette a Gődény Györgyöt a marketing-együttműködésben képviselő East to West Hungary Trade Kft-t, csakhogy a G7 észrevette, hogy ez a cég már nem Gődény és felesége tulajdonában áll.

A GVH két dolgot kifogásolt:

  • a reklámok az élelmiszerekre vonatkozó uniós szabályokkal ellentétesen hirdették az étrend-kiegészítőket, hangsúlyosan kiemelve Gődény végzettségét és foglalkozását,
  • egyes hirdetések ugyanis megtévesztően sugallták a cég étrend-kiegészítőiről, hogy fogyasztásuk képes kiváltani a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Az East to West Hungary Trade-re kiszabott bírságot viszont már nem Gődény fogja megfizetni, ugyanis a korábban Fitnesmaffia Sports Company néven futó céget feleségével együtt augusztus elején eladták, tíz hónappal a GVH vizsgálatának elindulása után.

A vállalatot egy ezerfős szabolcsi községben élő 29 éves férfi vásárolta meg, akinek ezenkívül semmilyen más üzleti érdekeltsége nincs, és nem volt korábban sem. A vételár a szerződés szerint egymillió forint volt. A tranzakcióval párhuzamosan a céget egy olyan úgynevezett székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, amelynél egy kis irodában több száz másik vállalatnak is székhelye van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt