Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Ötvenezren tüntettek Brüsszelben a kötelező oltás és a korlátozások ellen

2021 december 20., hétfő 5:08
2

A koronavírus elleni kötelező oltás és a járványvédelmi intézkedések miatt több ezren tüntettek vasárnap a belga fővárosban, Brüsszelben, ahol ismét erőszakba torkollott a megmozdulás.

Mintegy 3500 tiltakozó vonult az utcára, 55 embert őrizetbe vettek - közölte Ilse Van de Keere helyi rendőrségi szóvivő. A szervezők 50 ezerre becsülték a résztvevők számát - jelentette a belga helyi hírügynökség.

A menet végig nyugodtan haladt, de egy kisebb csoport szándékosan kereste az összetűzést a rendőrökkel, és tárgyakat dobált a levegőbe. A rendőrség vízágyúval és könnygázzal válaszolt, feloszlatva a tüntetést az uniós intézmények közelében található Parc Cinquantenaire-nél, Brüsszel egyik legnagyobb szabadidős területén. Az összetűzések során egy demonstrálót kórházba kellett szállítani, de az őrizetbe vett emberek közül csak hetet tartóztattak le.

Fotó: ARIS OIKONOMOU/AFP

Brüsszelben már harmadik hete tiltakoznak felvonulásokon. Az előző megmozdulásokon is előfordultak összecsapások, és többtucatnyi embert vettek őrizetbe. A szervező, a Belgium Együtt a Szabadságért nevű csoport a hét elején elhatárolódott az erőszakos cselekményektől, és felszólította a résztvevőket, hogy maradjanak békések.

Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

A tiltakozás a kötelező védőoltás ellen irányul, amelyet hamarosan bevezetnek az egészségügyi személyzetnek, de a lakosság számára nem tervezik. Az ellen is tüntetnek sokan, hogy csak a védettséget igazoló dokumentumok felmutatásával lehet bejutni éttermekbe, bárokba és kulturális intézményekbe. Ezek a tanúsítványok oltást, közelmúltbeli gyógyulást vagy negatív teszteket igazolnak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt