Picivel, de még mindig az ellenzéki összefogás vezet a Republikon Intézet szerint

2021 december 20., hétfő 5:43
4

A Republikon Intézet felmérése szerint továbbra is kicsivel, de vezet az ellenzéki összefogás a választók körében, írja a Telex.

A múlt hónaphoz képest az ellenzéki összefogás pártjainak összevont támogatottsága 1 százalékponttal nőtt a teljes népesség körében, és változatlan a pártválasztók körében, míg a Fidesz támogatottsága két százalékponttal növekedett a teljes népesség és a pártválasztók körében is.

Ennek ellenére a felmérés szerint az ellenzéki tömb és a Fidesz versenyében az ellenzéki összefogás 3 százalékponttal vezet a teljes népesség, és 5 százalékponttal a pártválasztók körében.

Az előző hónaphoz képest a DK és a Momentum 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében, így a DK-sok 12, a momentumosok pedig 7 százalékos támogatottsággal bírnak. A Jobbik változatlanul 8, az MSZP változatlanul 5 százalékon áll, míg az LMP támogatottsága továbbra is 2 százalék, a Mi Hazánké pedig 3 százalék.

Jelentősebb változás novemberhez képest, hogy a bizonytalanok aránya 26 százalékról 24 százalékra csökkent.

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült december 9-14. között, a kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt