Sztrájkolnak egy belga légitársaság utaskísérői a munkaerőhiány miatt

2021 december 20., hétfő 12:29

A Brussels Airlines belga légitársaság utaskísérőinek hétfői, egynapos sztrájkja miatt a légitársaság törölte Brüsszelből induló járatainak mintegy felét, 116-ból 57-et.

A belga sajtó szerint a légiutas-kísérők szakszervezete már korábban felhívta a figyelmet, hogy a dolgozók élni fognak a sztrájk lehetőségével, a túlzott munkaterhelés, a koronavírus-járványhoz köthető munkaerőhiány, illetve a kollektív szerződések be nem tartása miatt.

Fotó: JONAS ROOSENS/AFP

A szakszervezet azt is kiemelte, hogy a légitársaságok személyzetének többször kellett már szembenéznie a járványügyi szabályozások miatti nehézségekkel. A maszkok járaton történő kötelező viselésének érvényesítse többször azt a helyzetet idézte elő, hogy a szabályokat betartani nem hajlandó utasok a személyzetre támadtak. A szakszervezeti képviselők hozzátették, hogy a légitársaság „zaklatást és megfélemlítő módszereket alkalmazott munkatársaival szemben, ami csak az elégedetlenségüket növelte.”

Kim Daenen, a légitársaság szóvivője a sajtónak elmondta, hogy a járattörlésekről már a múlt héten döntöttek, így az utasokat tájékoztatták a változásról. A vállalat az érintettek számára a jegyek átfoglalását ajánlotta fel, illetve a jegy árának visszatérítését. A sztrájk hétfőn reggel 5.00 órakor kezdődött, és kedd reggel 5.00 óráig tart. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt