Pikó András talán január végén megkapja az októberi, józsefvárosi járványügyi adatokat a kormányhivataltól

járvány
2021 december 21., 09:41
comments 3

Október végén kérték ki a Józsefvárosra vonatkozó járványügyi adatokat Budapest Főváros kormányhivatalától, melynek vezetője, Sára Botond (Kocsis Máté egykori minionja, ex-józsefvárosi polgármester) kormánymegbízott először december 10-ig, most pedig január 24-ig hosszabbította meg a közérdekű adatigénylés határidejét - derült ki Pikó András VIII. kerületi polgármester Facebook-posztjából.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere
photo_camera Pikó András, a VIII. kerület polgármestere Fotó: Halász Júlia

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is közölte november elején, hogy ki kell adni a települési fertőzöttségi adatokat a polgármestereknek, ám ez sem hatotta meg a kormányhivatalt.

„Január 24-ig várhatunk az októberben megigényelt adatokra. Addig végigsöpör majd rajtunk is az omikron mutáns, az emberekhez legközelebb álló közhatalmi szerv, az önkormányzat pedig valós tudás, adatok nélkül kénytelen végezni a munkáját” - írta posztjában Józsefváros polgármestere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.