Szovjet mezben állt ki az orosz hokiválogatott

sport
2021 december 21., 13:18
comments 8

Az orosz jégkorong-válogatott szovjet mezt húzott a Finnország elleni vasárnapi mérkőzésen. A moszkvai Channel One-kupán végül Finnország győzött 3:2-re.

A mérkőzés a 2021/2022-es Euro Hockey Tour második szakasza volt, ami jellemzően a világbajnokság bemelegítéseként szolgál.

Az orosz csapat CCCP-feliratos, piros-fehér mezben versenyzett, ezzel ünnepelve a 75 éves profi orosz jégkorongozást. A szovjet válogatott hasonló mezt viselt, amikor 1956-ban nyert az olimpián.

photo_camera Fotó: GRIGORY SYSOEV/Sputnik via AFP

De úgy látszik, ez az orosz válogatott azért nem azonos azokkal a szovjet csapatokkal, amik a híres 1980-as olimpiáig legyőzhetetlennek tűntek.

Egyébként már 2015-ben is szovjet mezt húztak az oroszok a finnek ellen, akkor is kikaptak. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.