Brigitte Macron perel, amiért a francia szélsőjobboldal azt terjeszti, hogy férfiként született

külföld
2021 december 22., 12:11
comments 8

Brigitte Macron jogi lépéseket tesz, amiért a Faits et Documents című szélsőjobboldali lap állítólagos „oknyomozó” összeállítása azt állítja, hogy a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet.

photo_camera Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

A megjelent cikk miatt ez a közösségi médiában is terjedni kezdett, ezért Emmanuel Macron francia elnök felesége perelni fog. A hírt, hogy az ügyben eljárás indul, Macron ügyvédje is megerősítette.

A BBC cikkében azt taglalja, sokan nem értik, hogy Brigitte Macron miért fordul az igazságszolgáltatáshoz egy ilyen „nevetséges koholmány” ügyében, és hogy a pereskedés azt a benyomást keltheti majd az összeesküvés-elméletek iránt vonzódókban, hogy valóban van mit elhallgatni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.