Büntetőfékezés után még pofozkodott is - vádat emeltek ellene

bűnügy
2021 december 22., 08:45
comments 11

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 41 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki egy kockázatos előzés után hirtelen fékezésre kényszerítette, ezután pedig meg is ütötte a vétlen sofőrt - közölte az ügyészség.

A férfi 2021. május 9-én kora este a 2115. számú, irányonként egy-egy forgalmi sávval ellátott úton Bánk felől Felsőpetény irányába vezette gépkocsiját, amikor utolérte a sértett mintegy 70 km/h sebességgel haladó autóját. Sérelmezve az alacsonyabb sebességet, veszélyesen csekély követési távolságot vett fel, közben többször is villogott a távolsági fényszóróval, valamint több kürtjelzést is adott, végül megelőzte az autót.

A manőver után visszatért a sávjukba, és indokolatlanul lefékezett, amivel hirtelen fékezésre kényszerítette az immár mögötte haladó sértettet is. Mindkét gépkocsi megállt, a vádlott ezután kiszállt, visszament a sértett autójához, szitkozódott, majd a letekert ablakon át arcon ütötte a férfit. A sértett a további bántalmazástól tartva felhúzta az ablakot, azonban a vádlott a vezető oldali ajtót túlfeszítve, nagy erővel kinyitotta, ami nekinyomódott a sárvédő lemeznek, és két helyen behorpadt. Az autóban a rongálással 59.450,- Ft kár keletkezett.

A járművek ugyan nem ütköztek össze, azonban a baleset bekövetkezésének reális lehetősége fennállt, így a vádlott a fékezéssel közvetlen veszélybe sodorta a sértett és a vele utazó felesége testi épségét.

Az ügyészség ezért a férfi ellen a testi sértés, a rongálás és a garázdaság mellett közúti veszélyeztetés bűntette miatt is vádat emelt, melyben a vádlott büntetlen előéletére figyelemmel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, továbbá közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a járműben okozott kárt és a közel 60.000,- Ft bűnügyi költséget is fizesse meg.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést - közölte a Nógrád megyei főügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.