Férfiruhába öltözött afgán nő a nőjogok legnagyobb mai ikonja

afganisztán
2021 december 22., 10:03

Ez nem valami vicc, maximum egy kis túlzás. De az biztos, hogy kevés nő van, akinek olyan elnyomással kell szembesülnie, mint Bibi Hakmeenanak, aki a tálibok uralta Afganisztánban is kitart.

Sok nő éli férfiruhában az életét az országban, mert így tudják segíteni a családjukat. Hiába élnek így akár évtizedek óta, a tálibok hatalomra kerülésével az ő helyzetük is bizonytalanná vált. A Deutsche Welle riportja.

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt