Koronavírus: javuló adatok, csökkenő tesztelés

járvány
2021 december 22., 08:12
comments 1

Ahogy számítani lehetett rá, a szerdai jelentés szerint is folytatódik a járványadatok javuló tendenciája. 139 újabb áldozatról számoltak be, ami még mindig elég magas szám, de láthatóan csökken.

link Forrás

Csökken a kórházi terhelés is, egy napja még 5500 covidost kellett ápolni, most 5100-at. 464-en szorulnak invazív lélegeztetésre, a hét elején még 500-an voltak.

Az előző napi nagyon kevés (7400) után valamelyest megnőtt a tesztek száma (15000), de még így is a minták 22 százaléka pozitív, vagyis nagyjából minden ötödik. A tesztelés a november végi szinthez képest a felére esett vissza.

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az oltási adatokban sincs meglepetés. 6800-an mentek első oltásért, 10 ezren a harmadikért.

link Forrás

További számok, adatok, trendek a 444 járványoldalán.

Címlapkép: Komka Péter/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.