Szijjártó: Több mint félmillió AstraZenecát ad Bangladesnek Magyarország

járvány
2021 december 22., 05:35
comments 4

A külügyminiszter hajnalban jelentette be Facebook-oldalán, hogy „minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek”.

Szijjártó Péter elmondása szerint 530 ezer adag AstraZenecát küldünk Bangladesbe, „ezzel segítünk felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek”. Ehhez azt is hozzátette, hogy „Banglades egy 160 millió lakosú ország, amellyel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt”.

Mindezek előtt arról beszélt, hogy „Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második vagy akár a harmadik oltást is”. A negyedik oltásról egyelőre nem mondtak konkrétumokat – a világon elsőként Izraelben kezdhetik el felvenni a negyedik oltást, egyelőre csak az idősek és az egészségügyi dolgozók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.