A NER barátai is pénzjutalmat kaptak a távozó Novák Katalintól

POLITIKA
2021 december 27., 18:47
comments 8

Novák Katalin a hónap közepén utolsó családokért felelős miniszteri gesztusként díjakat osztott ki. A díjazottak között voltak 20-30 éve a pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, egyházi készségfejlesztő iskolák és roma szakkollégiumok is, de olyanok is, akik korábban kormányzati honlapokon vagy NER-es háttérintézményeknél, baráti szervezeteknél bukkantak fel – írja a Magyar Hang.

Bölcsődékért díjat kapott Gál Katalin, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója, mert munkahelyi bölcsődét alakított ki a cégnél. Gál 2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt.

Ugyanilyen díjat kapott „a családbarát értékek mellett elkötelezett és önzetlen, a bölcsődei rendszer fejlesztését segítő” építész, Tarnai Gergely, aki vezető tanácsadóként a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál is dolgozik.

Magyar Fiatalokért díjat kapott Schanda Anikó, a Magyarországi Református Egyház cigány szakkollégiumainak fenntartói képviselője, aki Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkárának felesége. (Farkas Anikó 2017-ben az Emmiben dolgozott kabinetfőnökként, akkoriban napi kapcsolatot tarthatott a mostani díjazójával, Novák Katalinnal, aki akkor még család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár volt az Emminél.)

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője is Magyar Fiatalokért díjat kapott. Ő már 2010 előtt dolgozott a Nézőpont Intézetnek, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese lett. A Mandiner alkalmi szerzője, a cége, a Creacity Kft. pedig havi félmillió forintért elemzett nemzetközi trendeket a Miniszterelnökségnek.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédet mond a Népesedési Kerekasztal megalakulásának 10. évfordulóján tartott ünnepségen a Kopp Mária Intézetben 2019. november 25-én.
photo_camera Novák Katalin még államtitkárként a Népesedési Kerekasztal megalakulásának 10. évfordulóján tartott ünnepségen a Kopp Mária Intézetben 2019. november 25-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

„Az élet- és a családvédelem területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi munkájáért” kapott díjat Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója. A szervezet azért is kampányolt, hogy a magyar kormány ne ratifikálja a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó Isztambuli Egyezményt, mondván, a 34 ország által ratifikált egyezmény tartalmazza a társadalmi nem fogalmát, és marxista vonásokat véltek felfedezni a dokumentumban.

Pro Voluntarius díjat kapott Máthé Zsuzsa, az idén júniusban alapított Szent István Intézet ügyvezetője. Az intézetet egy alapítványon keresztül Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója hozta létre Nacsa Lőrinccel és Fülöp Attilával együtt. Máthé Zsuzsa a Hír TV műsorainak gyakori vendége, Ókovács Szilveszternek, az Operaház igazgatójának a felesége.

A miniszteri jutalommal együtt 500 ezer forint jár. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.